Leszek Peszek - to je super čtení nejen na prázdniny

Povídání o Leszkovi Peszkovi se dočkalo dalšího dílu, kterého se brzy dočkáte i u nás. Zatím můžete u nás koupit všechny předchozí díly - a že jsou jeden lepší než druhý, o tom není pochyb.

Leszek je kluk, se kterým se určitě nudit nebudete. Má sestru, se kterou svádí neustálý boj - a nutno říct, že docela drsný. Ale díky tomu se jednoho dne setkal se spisovatelem, kterého přiměl, aby sepisoval Leszkovy skutečné příhody. Jenže podmínkou je, že spisovatel nesmí tyto spisy nikdy zveřejnit - a proto musí každý čtenář svatosvatě slíbit, že se nikdy ani slůvkem nezmíní o tom, že o jeho příhodách četl. Jen tak může pokračovat ve čtení prvního dílu.

A díky tomu se můžete dozvědět, jak to dopadne, když se Leszkovi nedopatřením podaří nabarvit maminčinu bílou kočku, co se stane, když do Leszkovy třídy přibude na týden nový žák ze Španělska, ze kterého se však následně vyklube nový učitel. A jak to asi dopadne na rodinném výletě, když si Leszek odmítne vzít léky na svoji alergii?

Musím říct, že jsem se u čtení Leszka hodně bavila. Marko Kitti je jedním z autorů, který perlí na každé stránce. Pokud vaše dítě miluje Poseroutku a další knihy podobného ražení, potom pro něho bude Leszek Peszek tím pravým.

A pokud si chcete přečíst recenzi nejnovějšího dílu, tady je:

http://qlturka.pl/2017/07/04/leszek-peszek-i-jego-najlepszy-przyjaciel-recenzja-ksiazki/