Ohlédnutí za rokem 2021

Od samého počátku se snažíme mít přehled o knihách, které nabízíme, a co nejvíc jich prolistovat a přečíst. Nyní pro vás přinášíme přehled těch nejoblíbenějších knih, které jste u nás letos zakoupili. Do nového roku přejeme mnoho zdraví, štěstí a spoustu krásných knih (nejen pro děti)!

BAJKI JANA BRZECHWYPohádky oblíbeného autora se již dávno zařadily do polské klasiky. Kniha je navíc moc hezky ilustrovaná, takže si ji oblíbily maminky i učitelky v mateřinkách. Já osobně jsem si zamilovala Brzechwovy milé a vtipné veršíky.

 

Jesteś moim przyjacielemNádherná knížka o přátelství mě zaujala krásnými ilustracemi. Jako bonus je hodnota příběhu o síle přátelství. I tato kniha okouzlila učitelky a děti v mateřských školách.

 

ByczekKrásné leporelko pro nejmenší, v sérii jich najdete víc. Každé je nádherně ilustrované a obsahuje kraťoučký veršovaný příběh, který si zamiluje každý mrňous a bude ho chtít číst pořád dokola. Tyto veršíky patří bezesporu k těm, které si děti zapamatují.

 

Weterynarz z Lipowej KlinikiOpět půvabné ilustrace a milý příběh, tentokrát už k delšímu čtení, takže potěší předškoláky a začínající školáky, kteří mají rádi kouzelné příběhy o zvířátkách. Misia má dar a dokáže léčit zvířátka. Díly postupně přibývají, Misia dorůstá - a tak si s ní děti užijí dobrodružství na dlouhou dobu!

 

1000 Useful Words

Sice ne na čtení, ale jako slovník naprosto senzační! Obsahuje přehledné barevné ilustrace, díky nimž se děti slovíčka naučí bezděčně během prohlížení, nebo je mohou cíleně vyhledávat podle tematických okruhů, do nichž patří.

 

Będę pierwszakiemKnížečka nabízí zábavná cvičení pro děti, které se chystají do první třídy.

 

My First OppositesSérie leporelek My First je mezi maminkami velice oblíbená, protože představuje takový malinký obrázkový slovníček pro nejmenší. Obsahuje fotografie věcí, které děti znají z každodenního života, což je motivuje je pojmenovávat. Formát je skvělý pro malé ručičky a děti ho tak mohou prohlížet stále dokola. A je úplně jedno, jestli věci pojmenovávají anglicky, česky, nebo v jiném jazyce...