Co si přečíst?

 

Vybrat dobrou knížku je důležitější, než se zdá. Možná to znáš – rodiče nebo paní učitelka ti vybrali knížku, která tě ale vůbec nebavila. A pak se ti možná už ani nechtělo číst? Při čtení je důležité, aby tě knížka bavila – pokud tomu tak není, pak možná ztratíš chuť to ještě někdy zkoušet. Že pro tebe žádná dobrá knížka není? Omyl! Dneska už jsou totiž knížky pro každého! Nevěříš? Tady je malá inspirace z toho, co se u nás ve čtemeDĚTEMjinak.cz prodává nejvíc:

 

1. Nebaví tě číst příběhy? Je to pro tebe ztráta času? Ale zajímáš se o přírodu? V nabídce je spousta krásných encyklopedií, které jsou plné neuvěřitelných informací a fantastických fotografií, které tě přenesou přesně tam, kam potřebuješ! Ani si nevšimneš, že máš přečtených pár set stránek.

Nádherné a kvalitní encyklopedie nabízí například nakladatelství Dorling Kindersley – a to na jakékoliv téma! Kromě zvířat, přírody, vesmíru a techniky třeba také o horninách, jako třeba The Rock and Gem Book.

 

2. Nebaví tě moc textu? Pak určitě zkus Poseroutku! Nedávno vyšel nejnovější díl Diary of a Wimpy Kid Book 15, takže pokud tě bude bavit, můžeš ho číst fakt dlouho!

 

3. Miluješ dobrodružství? Sníš o tajemných zákoutích světa? Nejlepším průvodcem v divočině je Bear Grylls - ten už kromě toulání divočinou stačil napsat také pár knih pro děti. Zkus Bear Grylls Adventures!

 

4. Jsou ti málo exotická místa – chceš na nich zažívat úžasná dobrodružství? Máš rád piráty? Co takhle vydat se s nimi na Ostrov pokladů? Díky knize Treasure Island se tam ocitneš raz dva!

 

5. Miluješ psy? Pak pro tebe mam skvělou zprávu – s knihami o psech se doslova roztrhl pytel! Menším dětem doporučujeme knihy od skvělé Holly Webb, pro ty trochu větší rozhodně knížky W. Bruce Camerona – třeba Ellie’s Story.

 

6. Očarovali ti jednorožci? Toužíš mít nějakého doma a sníš o tom, jaké by to bylo? Pak musíš navštívit místa, kde se s nimi můžeš setkat! Rozhodně doporučuji k návštěvě Unicorn Academy – Akademii pro jednorožce!

 

7. Rád se směješ? Neskutečně zábavné knížky psal Roald Dahl – kromě známé Matildy nebo Karlíka a jeho továrny na čokoládu tě bude možná bavit The Giraffe and the Pelly and Me!

 

8. Se čtením teprve začínáš a miluješ pohádkové příběhy? Trápí tě hodně důležitých otázek, na které nedostáváš odpovědi? Pak se obrať na velrybu? V knize Ida and the Whale se dozvíš možná právě to, co tě tolik zajímá…

 

9. Jsi čerstvý čtenář a na velké knihy si ještě netroufneš? Je spousta sešitků, které jsou určeny přesně dětem, jako jsi ty! Pro ty, kdo úplně začínají s angličtinou, je určena třeba řada Ladybird Readers – je jednoduchá a slovíčka se v jednotlivých knížečkách opakují – a můžeš si vybrat i téma a úroveň!

 

10. Radši plníš různé úkoly? Miluješ doplňovačky, křížovky a další cvičení? Pak je pro tebe série Ladybird Readers také správnou volbou – ke každé knížce je totiž Activity Book, který je plný úkolů, které souvisí s přečtenou knížečkou!

 

Ať si vybereš kteroukoliv knížku, přeji ti příjemné počtení!