Objevte ilustrátorku Katarzynu Boguckou

Přiznám se, že radši mám úplně jiný styl ilustrací, např. ty od Sarah Ward nebo Cee Biscoe, takže jsem byla docela překvapená zájmem o knihy Katarzyny Bogucké. Její kresby jsou pro nás, "odkojené" Rumcajsem a Vílou Amálkou poněkud zvláštní. Ale její knihy mají něco do sebe.

První knížkou autorky, kterou jsme zařadili do nabídky, byl Rok w mieście ze série Rok w... Poměrně rychle se zařadila mezi deset nejprodávanějších knih v našem e-shopu a počtem prodaných exemplářů předčila mnoho dalších. Autorka v ní zobrazila čilý ruch ve městě v průběhu dvanácti měsíců. Děti tedy mohou s rodiči dlouho povídat o tom, co na obrázcích vidí. Kniha se tak zařadila do řady tolik populárních obrázkových knih, ve kterých nenajdete žádný, nebo téměř žádný text, ale zato jsou plné podrobných obrázků s mnoha detaily.

Druhou knížkou v naší nabídce je Działka dziadka działkowicza. V ní děti najdou spojení povídání a návodů na spoustu věcí - třeba na rajčatovou omáčku, malinovou šťávu či švestková povidla. Textu není moc, takže se knížka skvělé hodí i pro předškolní děti.

Pokud vás tedy ilustrace Katarzyny Bogucké zaujaly, zkuste některou z jejích knížek. Třeba se vám zalíbí natolik, že nezůstane jen u jedné...