Reksio - večerníčkový hrdina

Vzpomínáte si na tohoto malého hrdinu, kterého jsme vídali ve Večerníčku? Je to jedna z postaviček, které se staly nesmrtelnými - milovala ho totiž nejen naše generace, ale milují ho také naše děti! Reksio loni oslavil 50. narozeniny.

V češtině jsme ho poznali jako Rexíka, ale vymyslel ho polský režisér a scénárista Lechosław Marszałek, který vytvořil oblíbený animovaný seriál Reksio, který vznikal už od roku 1967 ve Studiu Filmów Rysunkowych. Reksio je malý strakatý voříšek, který spolu se svými zvířecími přáteli prožívá různé příhody. Je hodný a rád pomáhá ostatním, když to potřebují.

Protože obliba Reksia neklesá, ale spíše naopak úspěšně konkuruje všem Disneyho postavičkám, postupně vznikají nejen puzzle, hry, omalovánky a postavičky s Reksiem na hraní, ale především knihy, díky nimž můžete spolu s dětmi jeho dobrodružství zažívat znovu a znovu.

Pokud i vy na malého pejska rádi vzpomínáte, nebo už se s ním vaše děti stačily seznámit, máme pro vás pár tipů (a ke každému z nich dostanete omalovánky s Reksiem zdarma):

 

Reksio. Dobranocka wszech czasów (Speciální edice k 50. výročí) Reksio Wielka księga przygód Reksio Najlepsze przygody