Knižní tip: A Place Called Perfect

Název originálu: A Place Called Perfect

U nás k sehnátní také: Miasteczko Perfect

Autor: Helena Duggan

Violet spolu s rodiči přijíždí do novho domu v městečku Perfect. Po příjezdu na ně čekají dva muži, kteří mají zvláštní brýle s růžovými sklíčky. Jeden z nich, Edward Archer, jí vysvětlí, že doufají v pomoc jejího otce. Jejich městečko je totiž perfektní, až na jednu věc - každičký obyvatel nosí brýle. A pýr i ona a její rodiče časem zjistí, že se jejich zrak zhoršuje. To je důvod, proč všichni nosí růžové brýle. A tak důvod, proč bratři Archerovi povolali jejího otce, který je expertem na oční problmy, aby našel řešení a pomohl situaci změnit.

Violet se stěhovat nechtěla a celá situace ji jenom utvrdí v tom, že to nebyl dobrý nápad. Nezdají se jí ani bratři Archerovi, a už vůbec ne jejich čaj, který údajně pijí všichni obyvatelé městečka alespoň jednou denně. a rozhodně se jí nelíbí tohle městečko, kter se jmenuje Perfect...

Když se Violet druhý den vzbudí, zjišťuje, že nevidí. Stejně jako její rodiče...

Napínavý příběh, který je také tak trochu strašidelný a určený mladým čtenářům, kteří mají odvahu prozkoumat ulice městečka, které je sice na první pohled dokonalé, ale ve skutečnosti je docela zvláštní.

Musím říct, že tahle knížka je napínavá od samého začátku a mladé čtenáře určitě zaujme tak, že se od ní nebudou moct odtrhnout! Zkrátka - pro všechny malé milovníky napětí vřele doporučujeme.